Ett inlägg om bygg

Pete Adlerson var en person som bestämde sig för att starta en byggfirma i England år 1872, och det var berättelsen om hans liv som fick mig att vilja bli snickare när jag var barn. För jag har alltid hållit på med bygg i än den ena eller andra formen. Var det inte bygget av en leksaksbil så var jag med när pappa snickrade på sin sommarstuga. Nu blev jag aldrig snickare men för en tid sedan vände jag mig till ett företag inom bygg i Borås, som ni kan läsa om här, och då kom alla dessa barndomsminnen upp till ytan.

Har även ni läst boken om Pete Adlerson så kanske ni kommer ihåg att han innan sitt liv som snickare hade flyttade västerut och fick ett jobb som anläggare av järnvägar i Amerika. Han sparade tillräckligt med pengar för att köpa en enkelbiljett hem till England, och startade sitt företag. Det tog inte lång tid för Pete Adlerson att komma igång med byggandet igen, och innan han visste ordet av hade han tre olika företag igång samtidigt. Det var inte bara jobbet som höll honom sysselsatt heller; han blev också involverad i politik – som att ha ett eget byggföretag när det var så stor brist på arbetskraft (han måste ha varit ganska självsäker). När hans företag successivt blev större och mer lönsamma blev han mångmiljonär. 

Man skulle ju satsat på att bli snickare men för att återgå till varför jag skriver det här inlägget så är det för att tipsa er om ett företag i Borås som ni kan vända er till för att få hjälp och det är ett företag som jag vänt mig till och som jag känner mig otroligt nöjd och belåten med. Ha nu en fin dag på er allihopa.